HILVERSUM - Najib Amhali krijgt een eigen televisieshow bij de VARA. Het programma zal vanaf 2006 worden uitgezonden. De naam van het programma is nog niet bekend. De VARA wil in ieder geval een serie van tien afleveringen maken, zo maakt de omroep vrijdag bekend.

Najib Amhali werd in 1971 geboren in Marokko, maar groeide op in Nederland. Hij speelde in verschillende films. Beter bekend is hij als cabaretier. In 1998 won hij het Leids Cabaret Festival. Sindsdien trekt hij met zijn shows met veel succes door het land.

Of de show van Amhali op de zaterdagavond, het tijdstip van het weggevallen Kopspijkers, wordt uitgezonden is nog niet bekend. "De inhoud en de programmering moet nu worden uitgewerkt. Er is wel iets bekend, maar dat kan volgende week wel weer veranderen. Het is prematuur daar nu al iets over te zeggen", aldus een woordvoerder van de VARA.

De omroep is nog steeds in gesprek met Spijkerman en de cabaretiers die aan zijn programma meewerkten. De VARA liet bij het aangekondigde vertrek van Jack Spijkerman naar Tien, de nieuwe zender van John de Mol, weten de presentator aan zijn contract te houden. Veel van de cabaretiers toonden zich bij voorbaat niet enthousiast om Spijkerman te volgen naar de commerciële zender.