Radio-dj Fien Vermeulen gaat ver om haar zin te krijgen. "Ik zal nooit over lijken gaan, maar voor mezelf ben ik streng."

De 26-jarige radiomaker is sinds begin dit jaar een van de presentatoren van het ochtendprogramma Mattie, Fien & Igmar op Qmusic.

Ze wist jaren daarvoor een baan als nieuwslezer bij de ochtendshow te krijgen, zonder dat ze de juiste ervaring had. "Ik ben een bijtertje", zegt ze daarover in Viva

"Van mijn ouders leerde ik dat alles mogelijk is, als je het maar wilt. Ik ga daar best ver in", aldus Vermeulen. "Ik geef niet op tot iets gelukt is. Soms denk ik wel: meid, doe eens rustig, je bent nog maar 26. Het hoeft niet allemaal nu."

Ze zegt altijd al haast te hebben gehad om "alles uit het leven" te halen. "Als ik iets wil, ga ik er voor honderd procent voor."

Model

Tegenwoordig weet ze dat het niet noodzakelijk recht op haar doel af te vliegen. "Vroeger wilde ik model worden, maar met mijn één meter achtenvijftig kwam ik nét wat centimeters tekort. Door mijn werk doe ik nu af en toe een superleuke fotoshoot. Stukjes van die droom komen daardoor nu toch uit. Daar leer ik van te genieten."

Vermeulen kreeg zes jaar geleden te horen lymfeklierkanker te hebben. Ze is schoon verklaard, maar ondervindt nog wel last van de gevolgen. "Mijn werk kan ik goed volhouden, maar daarna nog een uurtje naar de verjaardag van een vriendin lukt soms niet. En als er een griepje rondgaat, heb ik dat als eerste te pakken."