De stichting die Kanye West heeft opgericht om kansarme jongeren te helpen in Chicago, heeft de banden met de rapper verbroken. De organisatie wijzigt zelfs de naam van Donda's House, dat een eerbetoon is aan de moeder van Kanye.

Reden voor het beëindigen van de samenwerking is een ruzie op Twitter tussen Rhymefest, met wie Kanye West samen de stichting heeft opgericht, en Kim Kardashian, de echtgenote van West. Die ruzie kwam weer voort uit gekibbel tussen de rapper en Drake.

Kanye West is producent van het nieuwe album van Pusha T., dat vrijdag uitkwam. Op dat album wordt beweerd dat Drake zijn eigen teksten niet schrijft. De Canadese rapper reageerde door een foto te plaatsen van een factuur van 100.000 dollar geadresseerd aan het platenlabel van West voor "promotionele hulp en het reanimeren van een carrìere". 

Rhymefest reageerde op die tweet door aan Drake te vragen de opbrengst te sturen naar Donda's House. Kanye West zou volgens zijn partner die stichting hebben laten zitten.

Missie

Als reactie plaatste Kim Kardashian een reeks beschuldigingen aan het adres van Rhymefest op Twitter. Daarin schreef ze ook dat het haar missie is om "Donda's House van je af te nemen en het door mijn kinderen te laten runnen". Die tweet schoot in het verkeerde keelgat van de organisatie. 

In een verklaring liet de stichting weten dat het heeft besloten om de naam Donda's House niet meer te gebruiken. "Het was een moeilijke beslissing, maar we zijn ertoe gekomen door de social media-uitlatingen van Kim Kardashian en de wens die ze daar uitspreekt om haar familie de organisatie te laten overnemen."

Kanye's moeder Donda West overleed in 2007 op 58-jarige leeftijd. De rapper heeft nog niet gereageerd op de beslissing haar naam niet langer te gebruiken.