KIEV - Songfestivaldeelneemster Glennis Grace voelt zich donderdag weer beter nadat ze woensdag nog klaagde over fysieke problemen als gevolg van een insectenbeet.

Volgens een NOS-woordvoerder heeft ze de afgelopen nacht redelijk geslapen en is ze haar hotel niet uitgeweest. "Ze heeft het rustig aan gedaan en voelt zich nu weer goed", aldus de zegsman donderdag.

Medicijnen

De Amsterdamse zangeres kampte woensdag met een allergische reactie als gevolg van de beet. Ze kreeg een dikke bult op haar arm en was bang voor koorts, waarna een dokter haar medicijnen voorschreef. Die sloegen aan.

Applausje

Gevolg was wel dat het aanwezige publiek woensdag een kledingrepetitie (een zogenoemde 'dress rehearsal') bijwoonde waarin Grace in haar witte avondjurk stond met een pleister op haar arm. Door een extra applausje te geven, sleepten de aanwezigen haar door die repetitie.

Donderdagavond staat de voorronde van het vijftigste Eurovisie Songfestival op het programma. In de Oekraiense hoofdstad Kiev strijden 25 landen, waaronder Nederland, om tien finaleplaatsen.

Andorra

Voor die finale, die zaterdag is, hebben zich al veertien landen geplaatst. Naast Grace doet nog een Nederlandse zangeres mee aan de voorronde. Zij heet Marian van de Wal en komt uit voor Andorra, waar zij al enige jaren woont. Oorspronkelijk komt ze uit Vianen.