Kanye West heeft voor de fotorechten van een uitgelekte foto van de badkamer van Whitney Houston ruim 85.000 dollar (ruim 72.500 euro) betaald. De afbeelding werd gebruikt als coverfoto voor een album van de rapper Pusha T., een zakenpartner van West.

De foto, die naar verluidt is gemaakt door een familielid, zorgde voor opschudding in 2006. Op de afbeelding is te zien dat de wastafel van de zangeres is bezaaid met cocaïne, crack, sigaretten en drank.

Whitney Houston kampte de laatste jaren van haar leven met drugsverslaving. In 2012 verdronk ze in bad nadat ze verschillende drugs had gebruikt.

Rapper Pusha T., die de leiding heeft over Kanye's platenlabel G.O.O.D. Music, verklaarde in een radioprogramma dat zijn collega op het laatste moment besloot eerder gekozen foto's te vervangen door de afbeelding van de badkamer van de zangeres.

"Om 1.00 uur 's nachts gaat mijn telefoon en zegt Kanye dat hij geen goed gevoel heeft over het artwork. Hij heeft iets anders, maar dat kost 85.000 dollar. Ik vertelde hem dat ik daar niet voor ging betalen, maar hij zegt: 'Nee, dit is wat mensen moeten zien bij je muziek. Ik betaal het wel'", zegt Pusha T. over het voorval.