Ronan Farrow doet het verhaal dat zijn broer Moses woensdag publiceerde af als een haatcampagne gericht op hun moeder Mia Farrow. Moses nam het in een blogpost op voor hun vader Woody Allen, die door de zus van Ronan en Moses, Dylan Farrow, wordt beschuldigd van misbruik.

Volgens Moses was het Mia Farrow die hem en zijn broers en zussen verbaal en fysiek heeft mishandeld, en tegen zijn vader heeft opgezet. Hij beweerde in zijn betoog ook dat zijn moeder Woody Allen zo had zwartgemaakt binnen de familie, dat niemand Dylan Farrow ooit alleen zou hebben gelaten met haar vader.

"Het is het niet waard om veel te zeggen over de herhaalde campagne om mijn zus in een kwaad daglicht te zetten, meestal door mijn moeder aan te vallen", aldus Ronan Farrow in een verklaring die hij donderdag via social media verspreidde. "Mijn moeder heeft ons buitengewoon goed opgevoed, en geen van mijn broers en zussen waarmee ik heb gesproken heeft ooit iets anders dan liefde en zorg gekregen van een alleenstaande moeder die door een hel is gegaan om haar kinderen veilig te houden."

Ronan, Moses en Dylan Farrow zijn de enige drie van Mia Farrow's veertien kinderen van wie Woody Allen de vader is. Hun halfzus Soon-Yi, uit een eerdere relatie van Mia, is sinds 1997 getrouwd met Woody. Twee andere halfzussen en een halfbroer van de drie zijn inmiddels overleden.