Ruud de Wild daagt zichzelf regelmatig uit op het gebied van onder meer sport. De radio-dj, die naar eigen zeggen "een zwart randje" heeft, kan negatieve gedachten verdrijven door actief bezig te zijn.

In de tijd dat De Wild nog bij BNN werkte en daar getuige was van de moord op politicus Pim Fortuyn, zat de NPO Radio 2-dj "tegen het suïcidale aan".

"Die kant steekt meer de kop op als ik niet sport en te veel in mijn eigen kringetje zit qua gedachten", vertelt de 49-jarige De Wild in Nieuwe Revu.

Daarom doet hij meerdere keren per week aan hardlopen en ook aan bikramyoga. "Je lijf onderhouden vind ik belangrijk en qua sporten probeer ik mezelf steeds te overwinnen", aldus De Wild.

"Ik ben ooit gaan hardlopen omdat ik niet geloofde dat ik ooit meer dan 10 kilometer zou halen. Bovendien had iemand in het weekend gezegd dat ik niet moest gaan hardlopen, omdat ik dan een hartaanval zou krijgen. Toen ben ik meteen die maandag gaan trainen en was ik voortdurend bang voor die hartaanval. Die niet kwam."

Diepzeeduiken

Momenteel haalt de dj zijn diepzeeduikdiploma voor een eenmalige radiouitzending die De Wild en zijn team presenteren. "Ik doe dat niet voor mijn plezier, maar ik probeer wel constant angsten te overwinnen."

"Van hard werken gaat niemand dood, maar je hebt onverstandig hard werken en constructief hard werken. Als ik qua radiowerk en kunst mooi in balans ben, gaat het goed."