Karin Bloemen heeft zich nooit echt druk gemaakt om haar lijn, maar gaat nu toch meer op de kilo's letten.

"Ik denk nooit van: Oh, mijn figuur", vertelt Bloemen woensdag in De Telegraaf. "Als ik dat had gehad, dan was ik ook niet zo mollig - zeg maar zwaar - geweest als ik nu ben. Maar ik merk dat het er met het ouder worden minder makkelijk af gaat."

"Ik ga deze zomer zeker een poging wagen om daar beter op te letten. Er staat een week sapvasten op het programma en ik ga een aantal kleine verslavingen de deur uitwerken. Zoals chocolade met karamel en zeezout. Daar kun je me echt voor wakker bellen, heel erg, maar ik word daar zó gelukkig van."

Om het komend seizoen fit op het toneel te kunnen staan, gaat Bloemen in de periode dat ze haar nieuwe onewomanshow Souvenirs schrijft met haar gezondheid aan de slag.

"Als je een beetje leuk oud wilt worden, moet je gewoon op je gezondheid letten door goed te eten, genoeg slaap te pakken en je rustmomenten te nemen door bijvoorbeeld mindfulness. De zomer is daar voor mij bij uitstek het geschikte moment voor, want ik moet zorgen dat de batterij wordt opgeladen voor het komende theaterseizoen."