KIEV - Als het aan de bookmakers ligt eindigt de Nederlandse Songfestivaldeelneemster Glennis Grace zaterdag als veertiende tijdens de finale van het Europese liedjesevenement. Ze gaan er dus van uit dat de Amsterdamse zangeres donderdag door de voorronde komt. Dat is woensdag gebleken uit gegevens van het internationale wedkantoor William Hill.

Woensdag werd bekend dat de songfestivaldeelneemster voor Nederland een dokter heeft laten komen, omdat ze zich niet lekker voelt.

Volgens haar manager is ze gestoken door een insect en heeft ze een grote bult op haar arm en ligt koorts op de loer. "We zijn bang dat het een bloedvergiftiging is en hebben daarom gevraagd om een dokter. In de tussentijd hebben we besloten om de rest van de week elke afspraak af te zeggen die niet direct iets met het Songfestival te maken heeft."

Mensen die hun geld zetten op Grace en haar liedje 'My impossible dream', krijgen per ingelegde Engelse pond 34 pond terug, als zij wint. De gokkers denken dat de Griekse zangeres Helena de beste papieren heeft om zaterdag te triomferen. Mensen die inzetten op haar liedje 'My number one', krijgen dan ook slechts drie pond per ingelegde pond terug.

Respectievelijk Noorwegen (5 pond), Hongarije (8), IJsland (11) en Zwitserland (12) completeren de topvijf van de lijst van William Hill. Aan de vijftigste editie van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar plaatsheeft in de Oekraïense hoofdstad Kiev, doen 39 landen mee.

Helemaal onderaan op de lijst van de bookmakers, op de 39e plaats dus, staat Andorra. Dat land komt uit met de Nederlandse zangeres Marian van de Wal en haar liedje 'La mirada interior'. De uit Vianen afkomstige Van de Wal woont al enige tijd in Andorra, waar ze een hotel leidt. Mocht ze tegen alle verwachtingen in winnen, dan krijgen gokkers per ingelegde pond 101 pond terug.