AMSTERDAM - Adam Sandler wordt dinsdag vereeuwigd op de Hollywood Walk of Fame. De komiek en acteur, onder meer bekend uit 'The wedding singer', maakt met zijn handen en voeten een afdruk in het natte cement op Hollywood Boulevard. De tegel van Sandler komt voor het Chinese restaurant Gruaman te liggen.

Twee collega's van de komiek, Rob Schneider en Allen Covert, houden een speech tijdens de ceremonie. Ook de moeder van Sandler is van plan een goed woordje te doen voor haar zoon. De plechtigheid wordt verder bijgewoond door burgemeester van Hollywood, Johnny Grant.

De 38-jarige Sandler is vanaf de wereldpremière op 27 mei in de bioscopen te zien in de film 'The longest yard'. Hij speelt de hoofdrol in de remake van deze komedie. Sandler is een vergane American football-ster die in de gevangenis terechtkomt. Daar moet hij een footballteam oprichten dat het opneemt tegen een team van gevangenisbewaarders. Chris Rock, Burt Reynolds, Nelly en Courtney Cox Arquette vervullen ook een rol in de film.

De tegels met namen op de Walk of Fame zijn een eerbetoon aan sterren uit de entertainmentwereld.