Koningin Máxima viert donderdag haar 47e verjaardag. Deze keer heeft Máxima geen officiële plichtplegingen op haar verjaardag en dus kan ze haar eigen feestje vieren. Het leven van Máxima in beeld. 

Koningin Máxima werd op 17 mei 1971 als Máxima Zorreguieta geboren in Buenos Aires. Ze is de dochter van de vorig jaar overleden Jorge Horacio Zorreguieta en María del Carmen Cerruti de Zorreguieta.

Van haar ouders mocht ze als kind niet televisiekijken en dus was Máxima veel buiten te vinden.

Tijdens haar studie economie gaf ze Engelse les aan kinderen en volwassenen. Ook doceerde ze wiskunde aan middelbarescholieren en eerstejaarsstudenten.

In april 1999 onmoette Máxima in de Spaanse stad Sevilla prins Willem-Alexander. In augustus van dat jaar gingen ze samen op vakantie in de Argentijnse stad Bariloche. Daar stelde Máxima hem voor aan haar ouders. Twee jaar later verloofden ze zich.

Op 2 februari 2002 traden prinses Máxima en prins Willem-Alexander in het huwelijk.

Bij het huwelijk hoorde natuurlijk ook een balkonscène.

Een traan biggelde over haar wang toen prinses Máxima het Argentijnse nummer Adiós Nonino hoorde.

Het koningspaar heeft drie kinderen: Amalia, Alexia en Ariane.

Het gezin bij het jaarlijkse fotomoment tijdens de wintersport in het Oostenrijkse Lech.

Naast het gezinsleven is koningin Máxima ook druk met allerlei maatschappelijke functies. Zo zit ze in de Raad van State, is ze erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Meer Muziek in de Klas, erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken en speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima probeert er te zijn voor jong en oud.

De koningin deelt ook de passie voor sport met haar echtgenoot. Zo leefde ze samen met koning Willem-Alexander intens mee met de prestaties van TeamNL bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.

Of hier in de kleedkamer bij de Nederlandse voetbalsters. Oranje werd vorig jaar Europees kampioen in eigen land.

Koningin Máxima veroverde al snel de harten van de Nederlandse bevolking. Ze is het populairste lid van het koninklijk huis, nog geliefder dan haar man.

Vandaag wordt koningin Máxima 47 jaar. Nog net geen vijftig, zoals koning Willem-Alexander vorig jaar.

Koningin Máxima heeft een vrije dag en zal in huiselijke kring het feest vieren.