Stripauteur Stan Lee sleept zijn voormalige mede-eigenaar van POW! Entertainment voor de rechter. De 95-jarige Amerikaan eist een schadevergoeding van 1 miljard dollar (ongeveer 840 miljoen euro) voor het misbruiken van zijn naam en beeltenis.

Lee, die voor Marvel Comics onder meer creaties van Spider-Man, de Fantastic Four, de X-Men, de Hulk, Daredevil, Dr. Strange en Iron Man bedacht, beweert dat hij vorig jaar bij de verkoop van het bedrijf aan het Chinese Camsing International is opgelicht door directeur Shane Duffy en medeoprichter Gill Champion.

The Hollywood Reporter meldt nu dat Lee van mening is dat zijn ex-partners hem hebben misleid, waardoor het Chinese bedrijf de exclusieve rechten op zijn beeltenis en naam hebben gekregen.

Lee geeft zelf aan er geen problemen mee te hebben dat Camsing de rechten in handen heeft, maar heeft moeite met de exclusiviteit. Volgens hem heeft hij het contract nooit getekend en is er misbruik van zijn oogziekte gemaakt. Lee beweert daarnaast dat zijn handtekening vervalst of gekopieerd is.

Ook tegen zijn manager Jerardo Olivarez heeft Lee een aanklacht ingediend wegens fraude. Daarnaast meent de stripauteur dat POW! zijn sociale media heeft gehackt.