Frances Bean Cobain heeft in de afwikkeling van haar scheiding van Isaiah Silva de gitaar van haar overleden vader Kurt Cobain aan Silva toegekend.

De Nirvana-zanger bespeelde de gitaar tijdens de MTV Unplugged-show in 1993. Zeven maanden na de zelfmoord van Cobain werd het album van deze akoestische sessie uitgebracht.

Silva beweerde volgens TMZ dat Frances Cobain (25) hem de gitaar destijds als huwelijkscadeau had gegeven, wat zij altijd heeft ontkend.

Toen de dochter van Kurt Cobain en Courtney Love in 2016 de scheiding van haar man aanvroeg, ging het juridische getouwtrek al snel over het kostbare instrument dat naast de emotionele waarde ook een hoge financiële waarde heeft. Silva wilde van geen wijken weten en beet zich vast in de zaak. Ook vroeg hij de rechter om een alimentatie van 20.000 euro per maand van zijn ex-vrouw.

Door de gitaar aan Silva te geven, is Cobains dochter nu officieel gescheiden van Silva. De rechter bepaalde dat ze geen alimentatie aan hem hoeft te betalen en kende ook het huis waarin de twee samenwoonden aan haar toe.