Thomas Markle lijkt definitief niet naar de bruiloft van zijn dochter Meghan Markle en prins Harry te gaan omdat hij een hartoperatie moet ondergaan.

De vader van de bruid heeft TMZ laten weten dat hij woensdagochtend onder het mes moet vanwege hartproblemen. De kans dat hij naar het Verenigd Koninkrijk af kan reizen voor de bruiloft, die zaterdag plaatsvindt, lijkt klein.

"De artsen moeten opereren om een blokkade te verhelpen, schade te herstellen en een stent te plaatsen", laat Markle, die in Mexico woont, aan de Amerikaanse site weten. Hij wordt woensdag om 7.30 uur (lokale tijd) geopereerd.

Markle werd vorige week getroffen door een hartaanval en had maandag weer last van pijn op zijn borst. Dinsdag bleek na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis dat de hartaanval "significante schade" heeft aangericht en dat hij onder het mes moet.

Twijfel

Markle, die de eer had de bruid weg te mogen geven, twijfelde de afgelopen dagen of hij naar het Verenigd Koninkrijk zou vliegen. Maandag werd duidelijk dat hij betaald kreeg voor foto's waarop te zien is dat hij in een internetcafé naar informatie over prins Harry zoekt.

Achteraf schaamde Markle zich voor die actie en besloot hij daarom niet naar Windsor af te reizen voor de bruiloft van zijn dochter.

Toen die berichten Kensington Palace bereikten, vroeg het paleis namens het bruidspaar om "begrip en respect" voor Markle "in deze moeilijke situatie". Naar verluidt maken Meghan Markle en prins Harry zich grote zorgen om haar vader. De Amerikaanse zou haar vader gesmeekt hebben toch naar haar bruiloft te komen. Volgens de laatste berichten was hij dat van plan, mits zijn gezondheid het toeliet.

Moeder

Britse en Amerikaanse media speculeren ondertussen volop over wie Markle naar het altaar moet brengen nu haar vader die taak niet op zich lijkt te kunnen nemen. Haar moeder, Doria Ragland, lijkt de meest voor de hand liggende kandidaat.

Zij kreeg al een belangrijke rol bij de bruiloft, Ragland viert de laatste nacht voor de trouwerij met haar dochter en vergezelt haar in de auto richting Windsor Castle. Als Ragland haar dochter zaterdag inderdaad naar haar aanstaande echtgenoot in St. George's Chapel brengt, is dat een primeur binnen de Britse koninklijke familie.