Damon Wayans, de acteur die een van de hoofdrollen speelt in de actieserie Lethal Weapon, beweert dat hij opzettelijk is verwond door zijn voormalig collega Clayne Crawford. 

Crawford werd vorige week ontslagen en is niet te zien in het derde seizoen van de serie. In navolging van dit nieuws postte Wayans (rechts op de foto), onder meer bekend van de serie ​In Living Color, een serie twitterberichten waarin hij liet zien dat hij na een special effects-explosie een hoofdwond heeft opgelopen door een rondvliegende scherf.

De acteur deelde beelden en een foto van het voorval, maar heeft zijn Twitter-account inmiddels op privé gezet.

In de begeleidende teksten geeft Wayans de indruk dat Crawford (links op de foto), die de betreffende aflevering ook regisseerde, de explosie met opzet zo heeft laten uitvoeren dat Wayans gewond raakte. Er zou in de scène een tweede "schutter" door Crawford zijn opgesteld, die Wayans doelbewust raakte met losse flarden. De explosie vond namelijk plaats aan Wayans' rechterzijde, terwijl de acteur aan zijn linkerkant van zijn hoofd een wond opliep.

Emotionele terrorist

Dat Crawford ongepast gedrag vertoonde op de set, zou door meerdere personen worden ondersteund. Wayans plaatste ook een afbeelding waarin te zien is dat mensen pamfletten op de filmset verspreidden, met daarop de afbeelding van Crawford en de tekst "Clayne Crawford is een emotionele terrorist".

Wayans beweert dat Crawford "ervan geniet om vrouwen aan het huilen te maken" en dat hij "angst verspreidt bij zijn collega's". "We hebben dit twee seizoenen doorstaan. (…) Clayne Crawford heeft inmiddels een dossier aan vergrijpen opgebouwd", aldus Wayans. 

Afgelopen weekend werd bekend dat American Pie-acteur Seann William Scott in het derde seizoen van Lethal Weapon de plaats van Crawford inneemt. De acteur speelt in de serie de broer van het personage dat Crawford vertolkte.