Thomas Markle, de vader van actrice Meghan Markle die aanstaande zaterdag in het huwelijk treedt met de Britse prins Harry, zegt niet bij de ceremonie aanwezig te zijn.

Het besluit maakte hij in navolging van een reeks paparazzifoto's, die hij doelbewust van zichzelf liet maken en waarin te zien is dat hij voorbereidingen treft voor het huwelijk dat plaatsvindt op zaterdag 19 mei.

De vader van de aanstaande bruid zegt tegen TMZ dat hij zelf werd benaderd door de fotografen, die hem de fotoreeks plus een som geld aanboden. Eerder liet Samantha Grant, Markles dochter en de halfzus van Meghan, weten dat zij haar vader aanspoorde tot de samenwerking en dat hij er geen geld aan zou hebben verdiend.

Vader Markle wordt, net als andere familieleden en naasten van de Amerikaanse actrice, al maanden lastiggevallen door de sensatiepers. Thomas Markle wordt afgeschilderd als een slons en baalde volgens TMZ dusdanig van dat imago dat hij een paparazzifotograaf aan foto's van hem in een internetcafé hielp.

Beveiligingsbeeld van Thomas Markle met fotograaf in internetcafé
33
Beveiligingsbeeld van Thomas Markle met fotograaf in internetcafé

Spijt

Thomas Markle laat nu weten spijt te hebben van de gemaakte fotoreeks. Volgens hem was het niet zijn bedoeling om schade aan de koninklijke familie of zijn dochter toe te brengen.

Om de Britse koninklijke familie en zijn dochter niet verder in verlegenheid te brengen, heeft hij daarom besloten niet naar het Engeland te komen om het huwelijk bij te wonen.

Kensington Palace heeft in een verklaring laten weten dat Meghan Markle en prins Harry "begrip en respect vragen voor meneer Markle in deze moeilijke situatie".

Hartaanval

Ook laat de vader van de aanstaande bruid weten dat hij zes dagen geleden een hartaanval heeft gehad, waarna hij in het ziekenhuis is opgenomen. Inmiddels is hij weer ontslagen.

Thomas Markle, die al jaren geen contact meer heeft met Meghan, zou zijn dochter weggeven. Meghan koos ervoor zowel haar vader als haar moeder een belangrijke rol bij de bruiloft te geven.

Haar moeder Doria Ragland brengt de laatste nacht voor de trouwerij met Meghan door en vergezelt haar zaterdag in de auto richting Windsor Castle. Mogelijk brengt Doria haar dochter nu ook naar het altaar.