Samantha Grant, de halfzus van Meghan Markle, heeft toegegeven haar vader Thomas Markle te hebben aangespoord tot het ensceneren van paparazzifoto's die de afgelopen weken in Britse media werden gepubliceerd.

Op de bewuste afbeeldingen, die onder andere door The Mirror werden gepubliceerd, is te zien hoe de 73-jarige Thomas Markle voorbereidingen treft voor het huwelijk van Meghan Markle en prins Harry en zich laat opmeten voor een nieuw pak, opzichtig een boek over Groot-Brittannië leest en foto's van zijn dochter bekijkt in een internetcafé.

De 53-jarige Grant vertelt aan The Daily Star dat haar vader "werd kapotgemaakt door de pers" en dat ze hem daarom in een beter daglicht wilde zetten. De "paparazzifoto's" moesten hieraan bijdragen.

Grant zegt daarnaast dat ze vreesde dat alle aandacht van de pers haar vader te veel zou worden, en hem daarom adviseerde om een reeks foto's in scène te zetten zodat de aandacht zou verminderen. Ze hoopte dat de foto's ervoor zouden zorgen dat niet alleen haar vader, maar ook de koninklijke familie in een beter daglicht zouden komen te staan. "Ik wilde alleen helpen omdat de media zo wreed kunnen zijn", zegt Grant. 

Volgens Markle's halfzus werden de foto's niet gemaakt om er geld aan te verdienen en zou haar vader er niks aan hebben verdiend.  

Mexicaans dorp

Volgens The Telegraph wil het Britse koningshuis de vader van Meghan beschermen, omdat er gevreesd wordt voor diens veiligheid nu fotografen het Mexicaanse dorpje hebben gevonden waar Markle woont.

Welke maatregelen er precies getroffen worden, is niet bekend. Kensington Palace heeft fotografen al eerder gewaarschuwd geen afbeeldingen van Markle en zijn vrouw te publiceren.

De ouders van Meghan Markle zijn op 19 mei aanwezig bij de bruiloft van hun dochter en de Britse prins Harry in Londen. Dan zullen zij ook andere leden van het Britse koningshuis ontmoeten.

Beveiligingsbeeld van Thomas Markle met fotograaf in internetcafé
33
Beveiligingsbeeld van Thomas Markle met fotograaf in internetcafé