NICE - De Nederlandse meidengroep Raffish is er niet ingeslaagd de Europese talentenjacht Wanadoo Discoveries te winnen. De vijf meiden moesten de eer laten aan het Britse duo Sly Athann & Gillian O' Donovan.

Het publiek was het overduidelijk niet eens met de uitslag, de winnaars werden door de ongeveer 6000 aanwezigen flink uitgejoeld. De finale tussen artiesten uit de vier landen waar internetaanbieder Wanadoo actief is, werd zaterdagavond gehouden in Nice. Meer dan honderdduizend internetters hadden de afgelopen weken hun stem uitgebracht op hun favoriete artiest.

Videoclip

Raffish was uit de voorrondes als favoriete Nederlandse artiest gekozen. De groep, tweede bij het programma Popstars, The Rivals, nam het met het nummer Thursday Child op tegen Matthieu Mendès uit Frankrijk, Beatriz Luengo uit Spanje en de Britse winnaars Sly Athann & Gillian O' Donovan. Deze laatste mogen een videoclip opnemen.

Vijandig

Winnares Gillian O'Donovan noemde haar overwinning een enorme verrassing. "Ik was compleet overrompeld, dacht eerst dat ik het niet goed hoorde." Ze noemt het publiek redelijk vijandig, maar begrijpt de reactie ook wel. "Ze wilden natuurlijk dat hun eigen Franse band won."

Meejoelen

Ook Raffish was de vijandige houding van het publiek opgevallen. "Ik vond het echt heel zielig voor de winnaars dat ze werden uitgejoeld, ze waren erg goed", zegt bandlid Sharon. Lianne viel het echter wel op dat het publiek aan het meejoelen was met hun liedje. "En dat terwijl ze ons eigenlijk niet kennen."

Het was voor het eerst dat Raffish een optreden gaf in het buitenland. "Het was erg gaaf. Maar ik had wel even de kriebels voor we het podium op moesten", aldus Lianne. "Je weet namelijk nooit hoe een vreemd publiek op je reageert."

Bedingfield

Behalve optredens van de vier finalisten, zijn er in Nica optredens van onder anderen Natasha Bedingfield en Billy Crawford. De talentenjacht is bedoeld om jong talent te ontdekken en promoten. Het is voor de tweede maal dat Wanadoo de wedstrijd houdt. Vorig jaar vertegenwoordigde Wealthy Beggar Nederland, maar was ook niet de beste van Europa.