Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: waarom Maxima in juni een jongetje krijgt, Bridget Maasland en Prinses Margarita werden betrapt door de camera, Rachel Hazes zichzelf de 'one and only' familie van Dré vindt en niemand anders, er alwéér een bastaardprinsje opduikt en van wie kreeg hoogzwangere prinses Marilène blosjes op haar wangen? Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Kleine koning

'Wat wordt het tweede kind van Alexander en Maxima?' vragen alle roddelbladen zich al af. Zou het -na Amalia- deze keer een prinsje worden? Party meent het geslacht te kunnen bepalen. Nee, niet met behulp van een waarzegster of met tarotkaarten, maar door 'logisch' nadenken. Want alle Nederlandse prinsessen hebben tot nu toe eerst een meisje gekregen en vervolgens een jongen (Marilène, Annette en Laurentien). En dus … krijgt ook Maxima straks een jongetje! Geen speld tussen te krijgen, toch? En zo heb je een fijne coverstory èn meteen twee pagina's gevuld in je tijdschrift.

BN en de camera

In Nederland kennen we dan wel geen tabloid-pers, zoals in Engeland, toch is het soms linke soep als je je als 'ster' buiten het rechte pad begeeft. Vele BN'ners kunnen vertellen dat er overal wel ergens een camera op de loer ligt en dat niets lang verborgen blijft. Wekelijks worden in de roddelbladen ontluikende romances openbaar gemaakt, wordt overspel op heterdaad betrapt, blijft geen dure shop-expeditie ongemerkt en zijn zelfs kinderen van BN'ners niet meer anoniem. In Weekend staan deze keer wederom twee 'betrapte' Bekende Nederlanders. Op de eerste pagina is Prinses Margarita 'gesnapt' met een onbekend heerschap. Het is in elk geval niet Edwin de Roy, met wie ze officieel nog steeds getrouwd is. Het stel is weliswaar niet zoenend gefotografeerd, maar volgens het blad zijn ze in één week al drie keer samen gezien. Wat zou dat betekenen?

Zoenend

Achterin hetzelfde tijdschrift staat blonde Bridget Maasland in een compromitterende pose. Ze zoent vól een jongen op de mond en heeft haar arm om hem heen geslagen. Nu hebben we vriend Pepijn nooit zo goed bekeken dat we 'm wel of niet zouden herkennen, maar het blad bezweert ons dat de knul op de foto niet Bridget's vaste vriendje is. En dat ze met de jongen uit een hotel kwam stappen, geeft helemaal te denken. Weekend is net zo nieuwsgierig als wij naar het verloop van de twee verhalen. Vrijdag bleek dat het om een publiciteitsstuntje ging van de blonde presentatrice. Het zou een grapje zijn om de media voor de gek te houden.

Hazes kids afgekocht

'Rachel rekent af met Hazes kinderen' kopt de Privé royaal boven het artikel. Wat is er aan de hand? Op de foto bij het stuk lacht de weduwe van André liefjes, maar in werkelijkheid blijkt ze een behoorlijk harde tante te zijn. Strak houdt ze de touwtjes van André's management in handen en verdient zo veel geld voor het familiebedrijf. Dat Rachel en de twee kids Roxanne en Dreetje er goed van leven, mag duidelijk zijn. Maar hoe zit het met de twee (volwassen) kinderen van André uit zijn vorige huwelijken? Volgens Privé wil Rachel niks met hen te maken hebben: haar eigen gezin is de enige familie van Dré. Zoon Melvin en dochter Nathalie worden consequent uit de publiciteit gehouden. Het gaat zelfs zó ver, dat Rachel beiden een geldbedrag heeft geboden. Daarmee zouden in één keer al hun rechten op André's liedjes worden afgekocht en hebben ze geen recht meer op verdere inkomsten. Privé fluistert dat het gaat om een bedrag van 60.000 euro inééns.

Omgekeerde wereld

Ze is ultra-keurig en ziet er altijd braaf uit. Niemand heeft prinses Marilène ooit (in het openbaar) op een gekkigheidje of onbezonnen actie kunnen betrappen. Maar dat er achter de brave prinses ook maar een echt mens schuilt, zien we in Party. Voor Beatrix' 25 jarig jubileum mocht Marco Borsato een optreden geven. De hele koninklijke familie was aanwezig: Maxima en Alexander, Mabel en Friso, prinses Margriet met Van Vollenhoven en prinses Christina. Stuk voor stuk staan ze te stralen bij hun ontmoeting met de superzanger, alsof het kleine kinderen zijn! Meestal zijn de rollen omgedraaid en worden de prinsen en prinsessen door het publiek bewonderd, maar nu waren zij in de rol van 'fan'. Mr Pieter van Vollenhoven greep zijn kans en nodigde Marco -heel amicaal- uit om eens te komen duiken in Polynesië. Maar Marilène ging het meeste op in haar rol als Marco-fan: ze kuste de zanger spontaan op zijn wangen. Ze was zelf zo geschrokken door haar onbesuisde actie, dat ze er rode wangetjes van kreeg. We zullen deze dolle daad van de brave prinses maar wijten aan de zwangerschapshormonen.

Op de troon?

Zo'n twee weken geleden verschenen de eerste berichten van Prins Albert van Monaco. Deze rokkenjager zou een dochtertje hebben verwekt dat nu een jaar of 13 is. Maar al snel is dit verhaal overschaduwd door een nóg sappiger verhaal. Er is namelijk een moeder opgedoken die beweert een 1,5 jaar oud zoontje van Albert te hebben. Ze heeft een getekend certificaat waarin Albert de spruit erkent, en een DNA-test. Het pikante aan dit verhaal is, dat het een negervrouw is, een Togolese. Het jongetje is dus behoorlijk bruin, en dát veroorzaakt me toch 'n ophef. Aan de andere kant zijn ze daar wel wat gewend, want Albert's zus prinses Stephanie woont al tijden in een caravan met haar drie kinderen van verschillende vaders en verslijt de ene circus-echtgenoot na de andere.