Naomi van As, de vriendin van schaatser Sven Kramer, is zwanger van hun eerste kindje, zo meldt het stel zondag op sociale media.

De 32-jarige Kramer twitterde een foto van het boek van Kluun getiteld Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Van As, die twee jaar ouder is dan Kramer, schrijft op Twitter en Instagram "Baby on the way"Ze plaatste daarbij een foto van zichzelf met Kramer met de tekst "the dad". De oud-hockeyster, die na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 afscheid nam van Oranje, meldt niet wanneer ze is uitgerekend.

Ook is niet duidelijk of het stel, dat in 2007 een relatie kreeg en vorig jaar een huis kocht in Amstelveen, een jongen of een meisje verwacht.

Kinderwens

In mei 2017 vertelde Naomi van As al dat het stoppen met hockeyen te maken had met de kinderwens van het stel. 

"Professioneel hockeyen én een kind krijgen, dat gaat gewoon niet samen. Ik dacht: als ik nog een jaar door zou gaan, wil ik me ook echt committeren en niet halverwege moeten stoppen omdat ik zwanger ben. Dat vind ik geen leuk einde, je bent dan ineens weg", aldus Van As, die in 2008 en 2012 olympisch kampioen werd.

De topsportloopbaan van Kramer is nog niet voorbij. De Fries veroverde op de Spelen in februari in Pyeongchang de vierde olympische titel uit zijn carrière. Het contract van de veelvoudig wereldkampioen bij zijn ploeg Lotto-Jumbo loopt nog tot 2020.