Komiek Russell Brand heeft een optreden in de Schotse plaats Aberdeen afgezegd nadat zijn moeder Barbara Brand betrokken was bij een auto-ongeluk. 

De 71-jarige Brand was met haar chauffeur in haar Audi A8 op weg naar het huis van haar zoon om op haar kleinkind Mabel te passen tijdens de voorstelling. Onderweg werd ze volgens ooggetuigen frontaal geraakt door een Vauxhall Astra. Vauxhall is de Britse naam van Opel.

Een ooggetuige zei tegen de Britse krant The Sun dat de Astra door was gereden.

Volgens een ooggetuige raakte de bestuurder van de Astra de controle over het stuur kwijt. "Die auto reed vol in op de Audi."

De chauffeur van Brand viel door de klap uit de auto, maar zij kon er niet uit. Haar autogordels zaten te strak om haar lijf heen.

Omstanders hebben haar uit de auto weten te krijgen. In de ambulance begon ze uit haar neus te bloeden. "We bleven met haar praten, om haar bij bewustzijn te houden", aldus een getuige.

Zowel de chauffeur als Brand zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze lijken geen levensbedreigende verwondingen op te hebben gelopen.

De politie zet een onderzoek in naar de gevluchte dader. "Het was een man van ongeveer 25 jaar oud, die werd opgepikt door een auto die ongeveer twee wagens achter hen reed ten tijde van het ongeluk." Dat zou gaan om een witte Volkswagen Golf.