SANTA MARIA - De advocaten van de van seksueel misbruik verdachte Michael Jackson hebben maandag de aanval ingezet. Met een reeks getuigen zullen ze deze week pogen hun zingende cliënt af te schilderen als een respectabel artiest die nooit aan jonge jongens zat. Ze schuwen de persoonlijke aanval op getuigen van het Openbaar Ministerie niet.

Maandag verscheen een voormalige hulp in de huishouding van Jackson voor de rechtbank in Santa Maria (Californië). In het verhoor viel ze een ex-collega uit de staf van Jackson af, die voor de rechtbank juist had gezegd dat de 'King of Pop' onder anderen ex-kindster Macaulay Culkin onzedelijk had betast.

Francine Contreras verklaarde maandag dat haar ex-collega nimmer negatief over Jackson sprak. Bovendien zou de getuige van de aanklagers een dievegge zijn geweest. Ze zou kleding, horloges en andere bezittingen van Jackson naar huis hebben meegenomen.

Culkin zal volgens Amerikaanse media later deze week voor de rechter verschijnen. Hij zal dan een eerdere verklaring herhalen dat Jackson hem niet heeft misbruikt.