Camille Cosby heeft zich voor het eerst laten zien tijdens de tweede behandeling van de rechtszaak tegen haar man Bill Cosby (80). De 74-jarige Cosby stond haar echtgenoot bij tijdens het slotpleidooi van diens advocaten.

De acteur wordt verdacht van het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. Naast de oud-basketbalster zijn er nog tientallen vrouwen met vergelijkbare verhalen. Eerder in de zaak waren vijf vrouwen die Cosby van misbruik betichten ook te horen.

De advocaten van Cosby zeiden in hun slotpleidooi dat seksueel misbruik aangepakt moet worden, maar dat een onderscheid gemaakt moet worden tussen feiten en geruchten. Volgens hen is niet bewezen dat de acteur Constand heeft gedrogeerd en misbruikt.

De jury heeft woensdag nog een overleg met de rechter en gaat dan in beraad over de schuldvraag. De 80-jarige wordt aangeklaagd voor drie misdrijven, op elk staat maximaal tien jaar cel.

Vorig jaar juni werd de zaak die Constand tegen de komiek indiende nietig verklaard, omdat de jury niet tot een unaniem oordeel kon komen. Aanklagers lieten direct al weten de zaak over te willen doen.