Maria Carballo, die vorig jaar werd ingehuurd om Stan Lee een massage te geven op zijn hotelkamer, beschuldigt hem van seksueel misbruik. De 95-jarige bedenker van Marvel zou onder meer haar voet tegen zijn kruis hebben geduwd tijdens de behandeling.

In de rechtbankpapieren verklaart de vrouw volgens The Wrap dat ze twee keer bij Lee langs is geweest voor een massage.

Tijdens de eerste behandeling zou ze hebben gezien dat de stripboekenschrijver zichzelf betastte. Daarop vroeg ze hem zich om te draaien, zodat het zou stoppen. Daarna zou ze een natte plek op de handdoek van Lee hebben gezien. Toen ze zijn dijbenen masseerde, zou Lee zijn gaan kreunen waarop Carballo zich uit de voeten maakte.

De vrouw werd later gebeld door haar werkgever, die excuses zou hebben ontvangen van de bedenker van onder meer de Hulk en Spider-Man. Na de massage was hij eerst nog boos geworden, omdat het te kort zou hebben geduurd.

Tweede massage

Carballo ging de dag erna weer naar de hotelkamer van Lee om hem te masseren. In de aanklacht staat dat hij wederom begon te kreunen, waarna de masseuse wilde vertrekken. Lee zou toen naakt zijn opgestaan en boos hebben geëist dat Carballo verder zou gaan met de massage.

Daar stemde de masseuse mee in, maar ze besloot met haar voet te gaan masseren. Toen Lee deze beetpakte en tegen zijn naakte geslachtsdelen aan begon te wrijven, besloot Carballo alsnog te vertrekken.

De masseuse eist een bedrag van minimaal 50.000 dollar, plus een strafsom en compensatie voor gemaakte kosten.