Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Doutzen Kroes 'moet nou eenmaal' veel vliegen

Doutzen Kroes doet haar best minder te gaan vliegen. Het topmodel vliegt voor haar werk de hele wereld over, maar probeert milieuvriendelijker te leven.
Door NU.nl

"We nemen binnenkort wel een elektrische auto, maar dat is in Amsterdam nog heel moeilijk", zegt de 33-jarige Kroes vrijdagochtend op Radio 1. Ze vindt dat de stad "heel weinig" oplaadpunten heeft. "Dat wordt niet genoeg gesteund."

Voor haar werk vliegt het model de hele wereld over, maar daar wil ze niet mee stoppen. "Dan kun je niet meer leven. Ik kan wel in een hutje op de hei gaan wonen, maar dan heb ik die bekendheid niet meer." En die faam heeft de Friezin nodig om aan mensen over te brengen hoe belangrijk natuur en milieu zijn. Dat doet ze via diverse stichtingen en organisaties.

"Ik ben het met iedereen eens dat vliegen enorm milieubelastend is en ik zou het natuurlijk het liefst veel minder doen, maar je moet die afweging maken. Maar als de balans goed is... Het moet nou eenmaal." Kroes, die afwisselend in Amsterdam en New York woont, doet haar best op de set van fotoshoots zo bewust mogelijk met het milieu om te gaan.

"Ik probeer wel mijn eigen fles mee te nemen, mijn eigen beker. We moeten ophouden met het beeld dat het geen verschil gaat maken als ik het alleen doe. Maar juist als je dat wel doet en mensen dat zien, gaan dingen veranderen."


Lees meer over:

Doutzen Kroes

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties