Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week dat zwemster Inge géén prinses wil worden, Estelle zowaar eens een grapje maakt over haar patserbak, ook 'Baron' Edwin de Roy humor heeft, de sterrenleegloop in medialand nog steeds in volle gang is en BN'ners allemaal hun angsten hebben. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Estelle's patserbak

De partij Groen Links wil al een tijd grote 'terreinwagens' rondom scholen weren. Door de grootte en hoogte van deze auto's, zien de bestuurders kinderen over het hoofd en worden deze soms aangereden. Maar de grote auto's zijn in de mode, dus er wordt vrolijk in rondgetourd. Ook al woon je midden in Amsterdam of Laren en is er van ruw terrein niet bepaald sprake. Ook Estelle heeft zo'n gevaarte om haar kids mee naar school te rijden, al is dat vast maar een piepklein stukje op de fiets. "Een Sports Utility Vehicle is in de binnenstad onontbeerlijk om je kinderen op te halen," beweert de voetbalblondine echter in Party. "Hij beschermt je kinderen tegen schadelijke zonnestralen en je hebt ook nog eens ruimte voor 20 tassen met de laatste mode. Bovendien is het niet erg als je als je een vluchtheuvel over het hoofd ziet, daar rijd je immers geluidloos overheen." Onze Estelle doet deze uitspraak als woordvoerder van een zojuist opgerichte burgerrechtenbeweging, die de veelbelovende naam 'Moeders uit Zuid' draagt. Laat ons raden: als je lid wilt worden, moet je rijk en blond zijn?

Wel of niet verkocht?

Nog steeds trekt John de Mol tv-sterren met een grote zak geld over de streep. De één na de ander verlaat zijn/haar omroep en vertrekt naar de nieuwe tv zender Tien. De 'oude' omroepen moeten zich in alle bochten wringen om hun mensen te houden. Jack Spijkerman wil graag weg, maar zijn Vara ligt dwars. Gelukkig laat niet iedereen zich verleiden en zodoende blijft lachebekje Irene Moors lekker zitten waar ze zit bij RTL. En ook Albert Verlinde blijft trouw: hij gaat niet met zijn tv-maatje Beau van Erven Dorens mee. Wel gaat hij een dagje minder Boulevard presenteren, maar dit is omdat hij het druk heeft met zijn musicals. Superblondie Bridget Maasland twijfelt nog. Ze is trouw aan haar BNN, omdat oprichter Bart haar kameraad was. Maar een dagelijks programma maken -wat nu niet kan- lijkt haar ook geweldig. Volgens Party twijfelt ze dan ook nog over de overstap. Volgens Weekend zijn Studio Sport Toine van Peperstraten, Mart Smeets, Tom Egbers en Humberto Tan nog níet benaderd door De Mol, terwijl ze wel zouden willen.

Roya(a)l lachen

Ook al ligt hij in scheiding met prinses Margarita, toch vindt Edwin de Roy van Zuydewijn dat hij nog tot de Koninklijke Familie behoort. Hij nam dan ook de uitnodiging aan om een tentoonstelling met schilderijen over Beatrix te openen. Ondanks dat hij overal complotten tegen hem ziet en bijna aan achtervolgingswaanzin lijdt, bleek hij toch ook humor te hebben. Volgens Privé begon hij zijn speech met de verontschuldigingen dat de rest van koninklijke familie het te druk had met festiviteiten en dat Prinses Margarita ook verhinderd was omdat zij hond Paco moest uitlaten. Een hilarische uitspraak, omdat Edwin zichzelf recentelijk belachelijk maakte door een 'omgangsregeling' voor deze hond bij de rechter te eisen, als ware het een kind. Verder grapte hij nog dat 'In mijn enthousiasme voor kunst heb ik samen met Margarita een kleine bescheiden kunstcollectie trachten op te bouwen, maar die hangt inmiddels bij de curator'. Wrang, omdat de scheiding in volle gang is, maar wel humoristisch. Een valse sneer kon hij ook niet nalaten, zo zei hij dat hij in geen van de portretten Beatrix als een moeder (des vaderlands) kon bespeuren en dat alle kunstenaars van de expositie voortaan op Bea's zwarte lijst zouden staan.

Prinses Zwembad

Inge de Bruijn timmert behoorlijk aan de weg na het behalen van haar zwemmedailles. Er is geen feestje waar de zwemster ontbreekt en ze laat zich elke keer gewillig fotograferen in de mooiste outfits. Knap is ze niet, maar met haar strakke sportfiguur, lange blonde krullen en brede lach, is het wel een leuk mens. En dat blijkt ook 'womanizer' prins Albert van Monaco te zijn opgevallen. Inge en hij kennen elkaar behoorlijk goed en de prins blijkt zeer gecharmeerd van Inge. Hij SMS't haar zelfs en zoekt haar regelmatig op. Maar volgens de zwemster is er slechts sprake van vriendschap, en niks meer. 'Ik zie mezelf beslist niet als Prinses door het leven gaan. Laat mij maar zwemmen of presenteren" aldus de kampioene in Privé. Toch neemt het roddelblad alvast een voorschotje en verleent de blondine gul de titel van 'Prinses Inge van Monaco'. Dat is meer titel dan Edwin de Roy van Zuijdewijn ooit in het ècht heeft bezeten.

Bange BN'ners

In Amerika kun je niet meer zonder je 'shrink', maar in Nederland is het bezoek aan een psycholoog of psychiater nog steeds taboe. Toch zijn er enkele BN'ners die er voor uit komen onder behandeling te staan of hebben gestaan. DJ Rob Stenders blijkt aan enorme straatvrees te lijden. Hij heeft soms paniekaanvallen en moet dan een optreden afzeggen. Ondanks de hulp is hij er nog niet vanaf. Katja Schuurman had zó veel succes, dat ze er van in de war raakte. Een 'psych' hielp haar weer alles op een rijtje te zetten. Xander de Buisonjé liet zich helpen voor zijn seksverslaving, maar ondanks de therapie wilde Wendy van Dijk hem niet terug. Zij zocht trouwens zef ook hulp, want zwanger èn gescheiden zijn, dat kan bijna niemand in z'n eentje verwerken. Paul de Leeuw tenslotte maakte grapjes over de trainingen voor persoonlijke groei van zijn vriend. Maar toen hij een keer meeging, was hij 'om'. Hij ontdekte heel bang te zijn om in de steek gelaten te worden. Volgens Story is Paul een beter mens geworden. Zo zie je maar: ook BN'ners zijn gewone mensen, met angsten, fouten en tekortkomingen. En dat is altijd weer fijn om te weten.