De moeder van Andrea Constand, een van de vermeende slachtoffers van Bill Cosby, heeft maandag (lokale tijd) verklaard dat de voormalige komiek haar vertelde dat hij zich een "vieze oude perverse man" voelde na de avond die hij met Constand doorbracht bij hem thuis.

Constand beschuldigt de komiek ervan haar in maart 2004 gedrogeerd en misbruikt te hebben. 

Tijdens haar getuigenis vertelde Gianna Constand volgens Variety dat haar dochter na die ontmoeting depressief was en soms schreeuwde in haar slaap.

Begin 2005 zou Constand haar moeder op de hoogte hebben gebracht van het misbruik.De moeder van Constand heeft naar aanleiding van de situatie van haar dochter contact hebben gehad met de komiek, vooral omdat ze wilde weten wat er in de drie blauwe pillen zat die Constand van Cosby had gekregen "om te kalmeren".

Cosby zou in dat gesprek hebben toegegeven dat hij "een zieke man" was. 

Tegelijkertijd heeft Cosby later ook verklaard dat en Constand die bewuste avond seks met wederzijdse instemming hadden.

Verhoor

Eerder op maandag vond het tweede verhoor van Andrea Constand plaats, deze keer door de verdediging. De advocaten van Bill Cosby vroegen uitgebreid naar een aantal inconsequenties in haar verschillende getuigenissen. Ook de betaling van bijna 3 miljoen euro die Cosby aan haar deed kwam veelvuldig ter sprake.

Constand verklaarde dat haar verhaal altijd consistent is geweest, maar ze zich een paar keer heeft vergist. Ze zei de miljoenenschikking te hebben aangenomen, omdat ze de zaak achter zich wilde laten.