AMSTERDAM - Na een stilte van meer dan twee jaar is de Tilburgse formatie Krezip terug met hun nieuwste en derde cd What are you waiting for. De drukte is weer compleet volgens zangeres Jacqueline Govaert (23 jaar). Haar vriendje speelt zelfs mee in de nieuwste clip Out of my bed. "Zo zie ik hem ook nog eens."

De nieuwe plaat is vanaf maandag te koop. "Deze cd is een stuk meer ontspannen", omschrijft Govaert de nieuwe plaat. "De eerste cd was een onverwacht succes dus voor de tweede waren de verwachtingen heel hooggespannen. Toen waren we erg druk bezig met 'serieus genomen worden'. Deze cd is een stuk relaxer tot stand gekomen."

Het is volgens de zangeres goed te horen dat de zes bandleden van de Tilburgse formatie ouder zijn geworden. "We hadden altijd een hekel aan bands die zeiden: we zijn nu volwassen geworden. Maar we zíjn ouder en dat hoor je toch terug op de cd."

Govaert schreef de nummers op de cd samen met mensen die ze in Los Angeles heeft ontmoet. "Ik heb daar een tijd gezeten en heb daar heel veel mensen ontmoet. Het was echt een hele gave ervaring." Op de eerste cd had Govaert nog alle nummers zelf geschreven. "De liedjes gaan wel nog steeds over dingen die ik beleef en meemaak. Mijn belevenissen zijn alleen uiteraard door de jaren heen veranderd." Voorheen gingen liedjes nog over ruzie met je ouders, nu zingt Krezip over mannen die je maar beter uit je bed kan gooien.

De nadruk ligt de komende tijd volgens de zangeres op promotie van het nieuwe album en de festivals die eraan komen. "We richten ons nu op Nederland en België, daarna Duitsland en wie weet welke landen er nog meer volgen." Dit najaar gaat Krezip ook weer de clubs langs. "Daar kijken we heel erg naar uit. Sinds eind 2002 hebben we niet meer in clubs opgetreden."

Govaert is er echter duidelijk over dat Krezip het toch met name van de festivals moet hebben. "We zijn een echte live band, daarmee zijn we ook groot geworden."

Een ander punt waar de band het druk mee heeft, is promotie van het goede doel Novib. De band is ambassadeur van deze organisatie. "We zijn onlangs een week in Afrika geweest om te kijken hoe mensen daar leven en hoe ze het beste geholpen kunnen worden." De band doet mee aan een actie om zoveel mogelijk kinderen naar school te kunnen krijgen.