AMSTERDAM - Michael Jacksons ex-vrouw, Deborah (Debbie) Rowe, heeft Jackson een psychopaat genoemd. Dat heeft een politieagent dinsdag getuigd op het proces tegen de popster wegens kindermisbruik. Vorige week bezorgde Rowe de openbare aanklagers een domper toen zij onverwachts verklaarde dat Jackson een fantastische vader is. Jackson en Rowe hebben afgesproken dat ze in het openbaar alleen aardige dingen over elkaar zeggen, aldus de agent.

De agent, Steve Robel, verklaarde dat Rowe tegen hem heeft gezegd dat ze loog toen ze in 2003 op een videoband Jackson prees vanwege zijn kwaliteiten als vader. Rowe zei dat Jackson refereerde aan zijn kinderen als bezittingen. Rowe noemde Jackson een psychopaat, aldus Robel.

Rowe is de moeder van twee kinderen van Jackson: de 8-jarige Prince Michael en de 7-jarige Paris. Zij en Jackson zijn in 1999 na een driejarig huwelijk gescheiden en Rowe probeert nu via de rechter een omgangsregeling met de kinderen af te dwingen.

Gunstige uitspraken

Jackson staat terecht op beschuldiging van misbruik van een 13-jarige jongen op zijn ranch Neverland in 2003. Hij zou de jongen en zijn familie hebben vastgehouden om hen te dwingen gunstige uitspraken over hem te doen in een videointerview. Met dat interview wilde Jackson een documentaire weerleggen waarin hij zei dat hij kinderen bij zich in bed liet slapen.

De aanklagers hadden aangekondigd dat ook Rowe zou zeggen dat zij door Jackson onder druk was gezet om voor hem gunstige uitspraken te doen, maar dat bleek niet het geval te zijn toen zij in de getuigenbank plaatsnam.

Geldgebrek

Een accountant getuigde dinsdag dat Jackson al jaren in diepe financiële problemen verkeert. Jackson had volgens hem in de zomer van 2002 een schuld van 285 miljoen dollar. De aanklagers proberen aan te tonen dat Jackson uit geldgebrek meewerkte aan de documentaire waarin hij zei dat hij kinderen bij zich in bed liet slapen. Jackson hoopte volgens hen dat de documentaire zijn carière nieuw leven zou inblazen.