NEW YORK - De Amerikaanse zangeres Paula Abdul had een relatie met een van de deelnemers aan de talentenjacht Idol, terwijl zij in de jury van het programma zat. Dat zegt de deelnemer, Corey Clark, in een interview met de Amerikaanse zender ABC, dat woensdagavond wordt uitgezonden.

Abdul zou hem in het geheim aanwijzingen hebben gegeven over de liedjes die hij moest zingen en hoe hij zijn uiterlijk moest verbeteren, meldden Amerikaanse media. Ook had zij hem - naar zijn zeggen - geld gegeven voor kleding en kappersbezoek. "Ze zei dat zij als een moeder voor mij wilde zorgen. Daarna werd het 'als een zus' en uiteindelijk 'als een speciale vriendin'". Uiteindelijk zou de 42-jarige Abdul ook nog met de 24-jarige Clark in bed zijn beland.

Gewelddadig gedrag

Veel mochten de adviezen van Abdul echter niet uithalen. Clark schopte het bij de editie 2003 van Idol tot de finale, maar werd eruitgegooid, nadat was gebleken dat hij had verzwegen dat hij in aanraking was geweest met de politie wegens gewelddadig gedrag.

Fox, de zender die Idol brengt, zei dat Clark de producer van het programma nooit heeft ingelicht over zijn contacten met het jurylid, "hoewel hij daar vele malen de gelegenheid voor had". De zender vindt dat goed uitgezocht moet worden wat Clarks motieven zijn om met zijn verhaal de publiciteit te zoeken.

Paula Abdul beschuldigt Clark er op haar beurt van "een bewezen leugenaar te zijn en een opportunist, die zich bezighoudt met illegale activiteiten".