Het aftellen voor de geboorte van het derde kindje van prins William en zijn vrouw Kate is begonnen. Het St. Mary's Hospital in Londen, waar Kate zal bevallen, heeft maandagochtend de eerste maatregelen getroffen.

Voor het gebouw zijn borden geplaatst met parkeerrestricties vanwege een 'evenement', meldt Mirror. Op de South Wharf Road is het verboden om te parkeren tussen 9 en 30 april.

Ook buiten de zogenoemde 'Lindo' vleugel, waar media zich vanaf 11 april mogen opstellen, is in die periode een parkeerverbod van kracht. Op deze kraamafdeling zijn ook de eerste twee kinderen ter wereld gekomen.

Verwacht wordt dat veel mensen, waaronder veel pers, zich binnenkort zullen verzamelen voor het ziekenhuis om verslag te kunnen doen van de bevalling. Op straat worden vaste plekken aangegeven waar de journalisten, fotografen en tv-ploegen kunnen staan.

De prinses is in april uitgerekend. Het derde kindje van William en Kate wordt de vijfde in de troonopvolging. Hij of zij komt na broer George (4) en zus Charlotte (2).