Bollywoodster Salman Khan is veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doodschieten van twee zeldzame antilopen in 1998. Khan heeft de bedreigde Indische antilopen geschoten in de Indiase staat Rajasthan.

De acteur, die nog in beroep kan gaan tegen de uitspraak, was ten tijden van het incident in Rajasthan voor filmopnames. Vier andere acteurs, die bij hem in de auto zouden hebben gezeten, zijn vrijgesproken.

Naast de celstraf heeft de acteur ook een boete opgelegd gekregen van 10.000 roepies (125 euro). Khan had in 2017 een inkomen van 37 miljoen euro. Daarmee staat de acteur in de wereldwijde top-10 van meest verdienende filmsterren.

De illegale jachtpartij achtervolgt Khan al jaren. In 2006 werd hij al eens veroordeeld tot vijf jaar cel, maar vervolgens werd hij in hoger beroep vrijgesproken. Toen ging het naast de twee antilopen ook om drie gazelles.

Zwervers

In 2015 kreeg Khan ook een celstraf van vijf jaar wegen het overrijden van vijf zwervers, waarvan er één overleed. Na beroep werd hij vervolgens ook in die zaak vrijgesproken. Die uitspraak wordt nog steeds aangevochten.