Het juridische team van Bill Cosby mag Margo Jackson oproepen als getuige in de misbruikzaak tegen de gevallen komiek. Bij een eerdere behandeling van de zaak vorig jaar werd een getuigenis van de vrouw nog geweigerd.

Jackson is een oud-collega van Andrea Constand, de vrouw die Cosby ervan beschuldigt haar gedrogeerd en misbruikt te hebben. Constand zou haar ooit hebben gezegd dat ze een hoop geld zou kunnen verdienen door een bekend persoon te betichten van seksueel misbruik.

De rechter in de zaak staat volgens persbureau Reuters deze keer ook toe dat de verdediging bewijs laat zien van een som geld die Cosby aan Constand heeft betaald. Net als de getuigenis van Jackson moet dit het verhaal van Cosby's advocaten ondersteunen dat Constand het misbruik verzon om er rijk van te worden.

Ook de selectie van juryleden in de zaak ging dinsdag verder. Uiteindelijk werden zeven mensen opgenomen in de jury, die uiteindelijk twaalfkoppig moet zijn. De juryleden worden gedurende de rechtszaak geïsoleerd van de rest van de wereld. Dit betekent dat zij alleen contact mogen hebben met elkaar, geen kranten mogen lezen of televisie mogen kijken en geen toegang hebben tot internet.