Eagles Of Death Metal-zanger Jesse Hughes heeft excuses gemaakt voor zijn harde kritiek op de jongeren die de March For Lives organiseerden.

Vorige week had de zanger, die in 2015 betrokken was bij de aanslag op de Franse popzaal Bataclan, via Instagram forse kritiek geuit op de scholieren. Hij noemde de protestactie walgelijk en vond het stuitend dat de scholieren vrij hadden genomen om de actie op touw te zetten.

“Als overlever van een schietpartij kan ik je uit eigen ervaring zeggen dat iedereen die protesteert en dagen vrij neemt van school met zijn actie de nagedachtenis aan de slachtoffers bezoedelt en mij en andere mensen die van vrijheid houden beledigt", schreef Hughes in een post die hij na een paar dagen verwijderde.

In een nieuwe video komt hij terug op zijn kritiek. Hughes legde uit dat zijn post bedoeld was om te protesteren tegen allerlei mensen die de goedbedoelde actie van de jongeren wilden "kapen” voor hun eigen politieke agenda. "Maar het kwam er uit als een gemene en persoonlijke aanval op de jongeren”, beseft de zanger.

"Ik wil duidelijk zijn, ik heb nooit de intentie gehad om de studenten te beledigen", voegde Hughes eraan toe. "Het spijt me echt, ik wilde niemand pijn doen of schade toebrengen."