Regisseur Tim Oliehoek scherper nu hij geen alcohol meer drinkt

Tim Oliehoek vindt zichzelf als regisseur een stuk scherper sinds hij wegens de aandoening sarcoïdose niet meer drinkt.

"Vanaf het moment dat ik opsta, staan mijn voelsprieten aan", vertelt de 39-jarige Oliehoek aan Winq. "Als ik een scenario lees, zie ik sneller wat er mist. Ik denk nu tien stappen vooruit."

De aandoening, waarbij spontaan ontstekingen kunnen ontstaan in verschillende organen en weefsels, kan volgens Oliehoek zo heftig zijn dat je niks meer wil doen en altijd moe bent. Hij slikte een tijdje medicijnen en drinkt tegenwoordig op doktersadvies geen alcohol meer, hoewel hij vroeger "best veel" dronk.

De regisseur, onder meer bekend van De Zaak Menten en Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, stopte ook met roken en sport tegenwoordig elke dag. "Mijn favoriete drankje is nu spa rood, in plaats van wodka met ijs. Al mis ik de drank soms wel."

Borrels

Hoewel hij beter in zijn vel zit, merkt Oliehoek ook dat er nadelen zitten aan het niet-drinken. "Het is voor iedereen vanzelfsprekend om te drinken, dus ik moet het elke keer opnieuw uitleggen. Ik zie bepaalde vrienden ook minder en word minder uitgenodigd voor borrels."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie