De oudste zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump jr., gaat scheiden van zijn vrouw Vanessa. Zij heeft de scheiding aangevraagd na een huwelijk van ruim twaalf jaar. Het paar trouwde in 2005 in Florida en heeft vijf kinderen. Beiden zijn nu veertig jaar oud.

Ze stellen in een verklaring dat hun kinderen hun prioriteit blijven en dat ze elkaar en elkaars familie respecteren, melden Amerikaanse media.

Die suggereren dat ex-fotomodel en actrice Vanessa Kay Haydon genoeg heeft van een leven in de politieke schijnwerpers. Ze zou zich ook steeds meer zijn gaan ergeren aan "het losgeslagen getwitter" van haar man.

Trump jr. is een cruciaal figuur geworden in het onderzoek van de speciale aanklager Robert Mueller naar mogelijke Russische bemoeienissen met de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Dat komt vooral omdat hij in juni 2016 met campagnemedewerkers van zijn vader een ontmoeting had met een Russische advocate. Zij zou hebben gesuggereerd dat ze de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton in een kwaad daglicht kon stellen.