Gigi Hadid en Zayn Malik hebben een punt gezet achter hun relatie. Het model en de zanger waren ruim twee jaar bij elkaar. 

De 25-jarige Malik en 22-jarige Hadid besloten eerder deze maand uit elkaar te gaan, vertelt een ingewijde aan The Sun. Het showbizzkoppel zou mede door drukke werkschema's uit elkaar gegroeid zijn.

"Gigi en ik hadden een hele betekenisvolle, liefdevolle en leuke relatie en ik heb heel veel respect voor haar als vrouw en vriendin", reageert de zanger via Twitter. "Ik ben onze fans dankbaar voor het respecteren van onze beslissing en onze privacy. We hadden gewild dat jullie dit nieuws van ons zelf hadden gehoord."

Ook Hadid, dochter van de Nederlandse realityster Yolanda Hadid, zette een reactie online. "Ik ben eeuwig dankbaar voor de liefde, tijd en levenslessen die ik en Z hebben gedeeld. Ik wens hem het allerbeste en blijf hem steunen als een vriend voor wie ik veel respect en liefde voel."

Verloving

De twee begonnen eind 2015 met daten, een paar maanden nadat Malik, die bekend werd met One Direction, zijn verloving met Perrie Edwards had verbroken. Hadid had eerder een relatie met zanger Joe Jonas.