Shia LaBeouf, die vorig jaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar, heeft spijt van zijn wangedrag dat leidde tot zijn arrestatie.

"Mijn uitbarstingen zijn ook mijn gebreken", vertelt de 31-jarige Transformers-acteur in gesprek met het tijdschrift Esquire.

"Ik moet die mislukkingen onder ogen zien en mijn verantwoordelijkheid nemen voor de ellende die ik heb veroorzaakt."

In juli vroeg de acteur, die op dat moment dronken was, een onbekend persoon om een sigaret. Toen hij deze niet kreeg begon hij te vloeken tegen omstanders. Hij werd daarop gevraagd te vertrekken, maar gaf daar geen gehoor aan en werd agressief tegen een agent. Vervolgens wilde de agent LaBeouf arresteren. Dat mislukte, omdat de acteur wegrende naar een hotel. Daar kon hij alsnog worden aangehouden.

Therapie

De rechter bepaalde dat de acteur een boete moest betalen en aan zijn alcoholmisbruik moest werken. Ook kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar. Daarnaast moest hij in therapie voor agressief gedrag.

Volgens de acteur duurt het nog even voordat hij zijn acteerwerk weer serieus kan oppakken en moet hij eerst aan zichzelf werken.

"Ik probeer creatief te blijven en van mijn fouten te leren. Lange tijd heb ik gedacht dat het leven onderhevig was aan kunst. En dan besef je dat je niet creatief kunt zijn zonder daarnaast ook te leven. Nu probeer ik me vooral op mijn leven te richten", aldus de acteur die recentelijk te zien was als tennisser John McEnroe in Borg/McEnroe.