Birgit Schuurman vindt haar uiterlijk belangrijker dan ze zelf zou willen. "Het is niet dat ik complimenten nodig heb, maar het is wel fijn en het draagt bij aan m'n gevoel van eigenwaarde."

Een compliment over dingen die ze kan, vindt ze fijner dan een compliment over haar uiterlijk. "Dat uiterlijk heb ik ook maar gekregen, die complimenten zou ik eigenlijk naar mijn ouders moeten doorsturen."

In gesprek met Vrouw vertelt de 40-jarige zangeres en actrice dat het haar "prima" lukt om het ouder worden te omarmen en dat ze niet snel zou overwegen iets aan haar uiterlijk te doen.

"Hoewel ik ooit een laserbehandeling heb laten doen; dan maakt zo’n apparaat extra schade aan je gezicht waardoor je er twee dagen uitziet als een plofkip. Uiteindelijk worden je lijntjes dan minder. Maar je geeft er zoveel geld aan uit en het doet nog pijn ook, dus dat doe ik niet zo heel snel meer."

Schuurman is nog steeds blij met hoe ze er uitziet. "Ondanks dat mijn zoontje vorig jaar zei dat ik dingen had die haaien ook hebben. 'Bedoel je kieuwen? Heeft mama kieuwen?' Ja dus. 'En', zei hij, 'het is net alsof er zonnestraaltjes uit je ogen komen.' Dus ik heb zonnestraaltjes en kieuwen."