ROTTERDAM - "I'm hungry for love." Een meisje van rond de vijf jaar zingt zo hard ze kan mee met de Di-rect. Haar moeder op wiens nek ze zit, deinst mee met de bewegingen die het meisje op haar schouders maakt. De rockformatie was zondag de afsluiter van Jetix Planet Live in de Rotterdamse Ahoy'.

Maar niet iedereen is fan van de Haagse rockers. De concertzaal zit vol met Ch!pz-fans. Alles is leuk aan de popgroep, vooral Kevin, leggen vrouwelijke fans uit. Drie meiden kunnen het weten, want ze hebben ervaring. Vorige week hebben ze Ch!pz nog gezien. Een van de meisjes toont trots haar baseballcap en T-shirt met de handtekeningen van de vier zangers en zangeressen van de Nederlandse succesformatie. "Ik ben fan, heel erg fan."

Haar moeder en vriendinnetjes' vader staan buiten te wachten. Ze hadden geen zin mee te gaan. "Vonden ze saai", legt een van hen uit. De vriendinnen hebben een plekje weten te bemachtigen in het 'kids only'-gedeelte van de zaal. Toch hebben ze geen super uitzicht. Een meisje van 14 belemmert het zicht.

Uit hun dak

Op de vraag wie de Jetix Award moet winnen, is de zaal het unaniem eens. "Ch!pz!" En het was dan ook geen verrassing dat de groep de prijs mee naar huis mag nemen. Andere ouders vinden de optredens van Djumbo, Men2B of Girls Aloud zeker niet saai. Zij gaan helemaal uit hun dak. Soms swingen de moeders nog harder dan hun kinderen. Een 5-jarig meisje kijkt verveeld naar de tribunes, die tot de nok toe zijn gevuld. Ze haalt haar neus op. Nee, Di-rect is haar net te veel herrie.

Zangeres en presentatrice Kim-Lian van der Meij heeft het zondag ook naar haar zin. Ze stierf wel duizend angsten voordat ze het podium beklom. Voor haar is het dubbel feest: ze mag het evenement mede-presenteren en zingen. Bovendien heeft ze als fan Di-rect kunnen zien. "Ik vond het megacool dat ik ze mocht aankondigen", zegt ze na afloop van de show.

Veel kinderen zijn dan helemaal afgepeigerd. Steeds meer jongens en meisjes zijn op de schoten of arm van hun vader of moeder geklommen. Een meisje - twee ballonnen onder de arm - kijkt verdrietig voor zich uit. "Het was wel cool he", vraagt haar moeder. Ja, is het enige dat ze nog kan uitbrengen en knikt. Vader, met fotocamera in de hand en rugtas, kijkt een eindje verderop hoe ouders hun kroost opwachten achter de hekken bij 'kids only'. Een bewaker moet de familie de weg naar buiten wijzen.