Livia Giuggioli, de echtgenote van de Britse Bridget Jones-acteur Colin Firth, heeft toegegeven een affaire te hebben gehad met een jeugdvriend. Deze man beschuldigde ze een aantal dagen geleden nog van stalking.

Filmproducent Giuggioli zei een aantal dagen geleden dat haar Italiaanse jeugdvriend Marco Brancaccia haar bedreigde met een aantal telefoontjes en berichten, waarin hij vertelde haar huwelijk te willen verwoesten.

Hij zou ook foto's in zijn bezit hebben van Firth die daaraan zouden bijdragen en dreigde onthullende artikelen te schrijven.

Verklaring

Firth (57) en Giuggioli (48) hebben nu in een verklaring aan de Britse krant The Times laten weten dat Giuggioli een affaire met de vermeende stalker heeft gehad, toen het koppel tijdelijk uit elkaar was.

"Een paar jaar geleden hebben Colin en Livia gezamenlijk besloten om even afstand van elkaar te nemen. Gedurende die tijd bracht Livia kort tijd door met haar voormalige vriend. Het koppel kwam daarna weer bij elkaar."

De bedreigingen begonnen nadat Brancaccia en Giuggioli een einde maakten aan hun affaire. "Om duidelijke redenen hebben de Firths nooit de behoefte gehad om dit bekend te maken."

Firth is al twintig jaar getrouwd met Giuggioli. Het stel heeft twee zonen: Luca (16) en Matteo (15).