LONDEN - De Britse zanger George Michael heeft maandag toegegeven dat hij nog nooit zo'n controversieel lied heeft gezongen als Shoot The Dog (Schiet de hond), dat maandag is uitgekomen. In de song beschrijft hij de Britse premier Tony Blair als het schoothondje van president George Bush van de Verenigde Staten.

"Ik ben me er volledig van bewust dat mensen er niet echt van houden dat hun popmuziek en politiek dezer dagen worden vermengd. Niettemin, ik heb een duidelijke mening over de huidige situatie in Groot-Brittannië en ik heb het gevoel dat in een tijd dat het publieke debat wordt onderdrukt zelfs zoiets triviaals als een popsong iets goeds kan zijn", liet de zanger in een verklaring weten.

De videoclip van het lied toont Bush op het grasveld van het Witte Huis, terwijl hij een glimlachend hondje met het gezicht van Blair aait. Ook dansen beide leiders de tango, waarbij Blair zich heeft gehuld in een loshangende jurk.

Michael schreef het lied voor de aanslagen van 11 september in New York en Washington. Het bleef echter liggen tot maandag.