DE RONDE VENEN - André Hazes stapt uit de gemeenteraad van De Ronde Venen. De populaire zanger van het levenslied werd in maart gekozen in de raad van De Ronde Venen, de gemeente waaronder zijn woonplaats Vinkeveen valt. Hazes houdt het voor gezien vanwege de commotie rond zijn al dan niet aanwezig zijn in de raad, zo meldde zijn Partij Ronde Venen Belang maandag.

"Mijn bedoelingen waren zeer goed" zegt Hazes in een persverklaring, "maar ik werd de grond in getrapt door mensen die ik dan elke keer weer in het gezicht zou moeten kijken en daar kan ik beslist niet tegen. Eerlijkheid staat bij mij nog steeds hoog in het vaandel."

De Ronde Venen Belang betreurt het besluit van Hazes, die als lijstduwer de zesde plaats van de kandidatenlijst innam en tegen de verwachting in met voorkeurstemmen in de raad gekozen werd. "André heeft van meet af aan gesteld dat men niet van hem kan verwachten dat hij ook daadwerkelijk in de raad gaat zitten, omdat zijn werk zich grotendeels in de avonden afspeelt en juist dan de vergaderingen worden gehouden. Dat hij vanwege zijn voorkeurstemmenwinst toch de raad in is gegaan, pleit enorm voor hem", aldus fractievoorzitter J. Dekker.

Tegenstanders

Volgens Dekker hebben politieke tegenstanders van begin af aan getracht Hazes in diskrediet te brengen, door te beweren dat hij toch nooit aanwezig zou zijn en dat hij zijn werk altijd voor zou laten voorgaan.

'Gestunt met Hazes'

CDA-fractievoorzitter P. Pieper vindt dat Ronde Venen Belang in het eigen zwaard is gevallen. "Ze hebben gestunt met Hazes. Het is nu erg goedkoop om anderen de schuld te geven, die het bij het rechte eind hadden toen ze voorspelden dat Hazes weinig aanwezig zou zijn."

De zanger was volgens een woordvoerder van de gemeente De Ronde Venen van de drie reguliere raadsvergaderingen in april, mei en juni alleen tijdens de bijeenkomst van april aanwezig.

/ACHTERKLAPZanger en gemeenteraadslid André Hazes stort inAndre Hazes wil de politiek in