De aanklager in de zaak tegen Bill Cosby wil meer getuigen laten horen. Dat is bekend geworden in een zitting waarbij ook de advocaten van Cosby aanwezig waren.

Cosby wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.

De zaak rond één van zijn beschuldigers, Andrea Constand, liep in juni stuk. De jury kon het toen niet eens worden over een uitspraak, waarop de rechter oordeelde dat de zaak opnieuw moest voorkomen. Deze gaat op 2 april van start.

In de voorgesprekken maandag bepleitte de aanklager dat de rechter de getuigenis van negentien mede-beschuldigers van Cosby moet toelaten in de nieuwe zaak. Daarmee zou kunnen worden aangetoond dat hij zich stelselmatig schuldig heeft gemaakt aan seksuele misdragingen.

Twee dagen

De meeste vrouwen die de afgelopen jaren met aantijgingen aan het adres van Cosby naar voren kwamen, denken door de komiek gedrogeerd te zijn, alvorens hij seks met ze had.

De acteur heeft altijd volgehouden dat alle vrouwen waarmee hij seks had, daar zelf mee hebben ingestemd. Ook maandag herhaalde hij die bewering.

De rechtbank heeft twee dagen ingepland voor de bespreking van de zaak, maar rechter Steven O'Neill liet maandag al weten te betwijfelen of dat wel genoeg tijd is.