Barbara Streisand liet haar overleden hond klonen tot twee nieuwe honden, omdat ze haar oude hond op die manier toch nog bij zich heeft. "Ik was zo verdrietig na het overlijden van Samantha, na veertien jaar samen te zijn geweest."

"Het was makkelijker om Sammie te laten gaan, omdat ik wist dat ik iets van haar levend kon houden, iets wat uit haar DNA voortkwam", vertelt Streisand tegenover The New York Times zaterdag.

Een vriend van Streisand had eerder zijn hond laten klonen en de 75-jarige zangeres was daarvan erg onder de indruk. "Dus Sammies dokter nam wat cellen vanuit haar kaak en van de huid op haar buik, net voordat ze kwam te overlijden."

Uiteindelijk kwamen er vier honden ter wereld door de cellen van Samantha en nam Barbra Streisand er twee: Miss Violet en Miss Scarlett. "Je kan het uiterlijk van je hond klonen, maar niet de ziel. Toch, iedere keer als ik naar ze kijk, denk ik aan mijn Samantha... En glimlach ik."

Persoonlijkheden

Eerder vertelde de zangeres dat de honden verschillende persoonlijkheden hebben. "Ik wacht tot ze ouder worden, zodat ik kan ontdekken of ze de bruine ogen en serieuze persoonlijkheid van Samantha gaan overnemen." (Als honden jong zijn, hebben ze vaak nog blauwe ogen, red.) 

Toen de hondjes bij Streisand arriveerden, deed de zangeres hen rode en lavendelkleurige kleding aan, zodat ze de dieren uit elkaar kon houden. Daaruit ontstonden de namen Miss Violet (een paarstint) en Miss Scarlett (scharlakenrood, een roodtint). Streisand kreeg nog een derde hondje, genaamd Miss Fanny. Dit dier is geen kloon van Samantha, maar wel familie.