AMSTERDAM - Ondernemer Adam Curry moet ruim 1,8 miljoen dollar terugboeken aan de curator van zijn failliete helikopterbedrijf Rotorjet. Curry sluisde een groot deel van de opbrengst van een verkochte helikopter door naar zijn privérekening. De rechtbank in Amsterdam stelde deze week dat dit onrechtmatig is ten opzichte van overige schuldeisers.

Curry schreef kort voordat zijn bedrijf in maart 2003 failliet ging, ruim 1,8 miljoen dollar over naar zijn privé-rekening. De aangestelde curator ontdekte dit tijdens de afwikkeling van het faillissement en spande een rechtszaak aan tegen de ondernemer. De rechtbank stelt dat Curry andere schuldeisers benadeelde met zijn overboeking. Weliswaar waren die er niet op dat moment, maar volgens de rechtbank zouden uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst nog wel aankloppen.

Curry zei donderdag dat hij het geld weer heeft laten terugvloeien in zijn bedrijf. "Ik had het tijdelijk op mijn rekening gezet om te voorkomen dat mijn naar Cambodja gevluchte criminele ex-zakenpartner aan het geld kon komen. Dat gebeurde met medeweten van mijn medewerkers."

De in Engeland woonachtige ex-radiopresentator heeft hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de Amsterdamse rechtbank, zo liet hij donderdag weten. "Mij treft geen blaam, dus ik wil helemaal worden vrijgesproken", aldus Curry.