LONDEN - De Britse prins Charles komt met een eigen kledinglijn waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van 100 procent Britse schapenwol. De prins wil hiermee de Britse schapenhouders helpen, zo bericht de Sunday Times zondag.

De kleding wordt ook gemaakt in naaiateliers op het platteland. Volgens het blad wil de prins zo meehelpen de crisis in de landbouw het hoofd te bieden. De veeboeren zijn zwaar getroffen door de MKZ-crisis en hebben de grootste moeite het hoofd boven water te houden.

De kledinglijn zal waarschijnlijk bestaan uit degelijke klassieke jasjes en sweaters. Maar het blad suggereerde dat Charles' zoons mogelijk ook een stem in het kapittel krijgen, waardoor de kleding er misschien wat moderner komt uit te zien.

De prins wil volgens de Sunday Times ook tuinmeubilair op de markt brengen dat gemaakt is van eikenhout dat geleverd is door Britse boeren. Hij had al een lijn met agrarische voedselproducten, Duchy originals. De opbrengst hiervan gaat naar een liefdadigheidsinstelling.