Gerard Joling herkent zich helemaal niet in het woensdag verschenen boek van Gordon. "Ik weet hier en daar echt niet wat ik léés. Zoveel verdraaiingen, zoveel verwijten, zoveel verwijten aan mijn adres waar ik me helemaal niet in herken."

"Ik kan alleen maar zeggen: waarom doe je dit, Gordon? Wie doe je hier nou een plezier mee, behalve je bankrekening?", aldus Joling in gesprek met De Telegraaf.

Gordon heeft het in zijn biografie meermaals over Joling. Zo zou de zanger Gordons kledingstijl, visagist, stylist en kledinglijn hebben overgenomen. Joling spreekt die beweringen tegen, maar "moet er ook wel weer vreselijk om lachen hoor, als ik het allemaal lees".

"Het steekt me wel dat hij me ergens een ouwe viezerik noemt. Weet je, eigenlijk zit hij met dat boek gewoon in een hele grote spiegel te kijken. Wat hij zegt over een ander, gaat eigenlijk over hemzelf!"

'Geldwolf'

Joling bevestigt dat hij vooraf door Gordon op de hoogte is gebracht over de komst van het boek. "Maar nu ik het zo teruglees, dan denk ik: ik had toch liever gezien dat hij me even had verteld wat hij precies ging schrijven. Dan had ik kunnen zeggen: nou, dit en dit vind ik niet zo leuk en als dat erin zou komen, Gordon, dat klopt ook helemaal niet."

De zanger en presentator deelt in het artikel ook een paar sneren uit aan zijn 'valse stiefzuster'. Zo zegt Joling dat Gordon hem een geldwolf vindt, "maar ik doe gewoon geen gekke dingen". "Ik hoef geen coke te kopen, ik woon niet overdreven en ik hoef niet elke week een vriendje een horloge cadeau te doen."

Eerder deed John Ewbank al afstand van de uitlatingen die Gordon over hem deed. Gordon beweert dat hij en Ewbank jaren geleden samen porno keken en daarbij masturbeerden. "Hij is als altijd het slachtoffer", zei Ewbank over Gordons boek. "Deze keer van zijn eigen fantasie."