Miss Violet en Miss Scarlett, twee van Barbra Streisands honden, zijn klonen van een eerder overleden hondje van de zangeres.

Dat onthulde Streisand (75) in een interview met Variety. Van haar hond Samantha, die in 2017 overleed, werden destijds cellen afgenomen. Deze zijn gebruikt om klonen te maken van haar twee jongere honden, die Streisand eind december kreeg.

"Ze hebben verschillende persoonlijkheden", vertelt de actrice en zangeres, bekend van onder meer Yentl en Funny Girl. "Ik wacht tot ze ouder worden, zodat ik kan ontdekken of ze de bruine ogen en serieuze persoonlijkheid van Samantha gaan overnemen." (Als honden jong zijn, hebben ze vaak nog blauwe ogen, red.) 

Toen de hondjes bij Streisand arriveerden, deed de zangeres hen rode en lavendelkleurige kleding aan, zodat ze de dieren uit elkaar kon houden. Daaruit ontstonden de namen Miss Violet (een paarstint) en Miss Scarlett (scharlakenrood, een roodtint). Streisand kreeg nog een derde hondje, genaamd Miss Fanny. Dit dier is geen kloon van Samantha, maar wel familie.