De Britse autoriteiten hebben een poederbrief onderschept die was bestemd voor prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle. Uit onderzoek bleek dat het witte poeder ongevaarlijk was, maar Scotland Yard zoekt verder uit waar de brief vandaan komt.

De brief was eerder deze maand naar Kensington Palace gestuurd, maar bereikte het stel niet, meldt The Evening Standard. Markle en Harry zijn wel op de hoogte van het bestaan van de brief.

In het paleis gingen na de ontdekking alle alarmbellen af omdat mogelijk sprake was van antrax, maar uit analyse bleek dat dit niet het geval was.

De politie onderzoekt of er een verband is met een andere poederbrief, die voor minister Amber Rudd (Binnenlandse Zaken) was bedoeld. Ook dat witte poeder bleek ongevaarlijk. In die zaak is nog niemand gearresteerd.

Harry (33) en Meghan (36) trouwen in mei. Markle is formeel nog geen lid van de koninklijke familie, maar wordt nu vermoedelijk al 24 uur per dag beveiligd. Een speciaal team van de hoofdstedelijke politie waakt over de koninklijke verloofde.

De huwelijksceremonie zou sterk worden beveiligd: volgens The Evening Standard wordt gevreesd voor een aanslag tijdens de bruiloft die in St. George's Chapel zal worden gehouden op 19 mei.